SÜSLÜ ÇATLAK KURABİYE
Malzemeler:
3 - 3,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı damla çikolata
Piştikten sonra üzerini süslemek için:
Damla çikolata
Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Karıştırma kabına yumurtaları, şekeri, sıvıyağı, kakaoyu koyun ve çırpma teliyle karıştırın.
- Malzemeler iyice karıştıktan sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı, damla çikolatayı ekleyerek yoğurun.Yumuşak kıvamda bir hamur olmalı.
- Küçük parçalar kopartıp avuç içinde yuvarlayın, hafifçe bastırıp, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirin.
- Piştikten sonra soğumasını bekleyin. Benmari usulü eritilmiş çikolataya bir ucunu batırın ardından hindistan cevizine batırın ve servis tabağına dizin.
BON APPETİT...
Görselliğide çok iyi elinize sağlık abla saygılar..
YanıtlaSilTeşekkürler, afiyetler olsun :)
YanıtlaSilÇok güzel ve lezzetli görünüyorlar. Kakaolu kurabiyelerde favorim her zaman süt. Tavsiye ederim. :) Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSiloooooooooooo emınım mıs gıbı kokuyodur cok ıstedım bak sımdı:(
YanıtlaSilteşekkürler
YanıtlaSil