21 Mayıs 2013 Salı

SÜSLÜ ÇATLAK KURABIYE




SÜSLÜ ÇATLAK KURABİYE



Malzemeler: 
3 - 3,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı damla çikolata

Piştikten sonra üzerini süslemek için:
Damla çikolata
Hindistan cevizi

Yapılışı:

  • Karıştırma kabına yumurtaları, şekeri, sıvıyağı, kakaoyu koyun ve çırpma teliyle karıştırın.
  • Malzemeler iyice karıştıktan sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı, damla çikolatayı ekleyerek yoğurun.Yumuşak kıvamda bir hamur olmalı.
  • Küçük parçalar kopartıp avuç içinde yuvarlayın, hafifçe bastırıp, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirin. 
  • Piştikten sonra soğumasını bekleyin. Benmari usulü eritilmiş çikolataya bir ucunu batırın ardından hindistan cevizine batırın ve servis tabağına dizin. 




BON APPETİT...

6 yorum:

  1. Görselliğide çok iyi elinize sağlık abla saygılar..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel ve lezzetli görünüyorlar. Kakaolu kurabiyelerde favorim her zaman süt. Tavsiye ederim. :) Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. oooooooooooo emınım mıs gıbı kokuyodur cok ıstedım bak sımdı:(

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı