24 Kasım 2013 Pazar

BARBUNYALI PAZI





Bir arkadaşımda yemiştim, o kadar lezzetli geldiki yapmadan edemedim ve tabiki siz blog dostlarımlada paylaşmadan edemedim. Barbunyayı kuru da kullanabilirsiniz ama ben dondurulmuş olarak hazırladığım mevsiminden kalma taze barbunyalarımı kullandım :) Barbunya yerine kuru fasulye veya nohutta kullanabilirsiniz.




TAZE BARBUNYALI PAZI

Malzemeler:

1 bağ pazı
3 su bardağı barbunya
1/3 su bardağı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
Tuz
1 yemek kaşığı biber salçası ( isteğe bağlı domates salçası da olabilir )
1 su bardağı su

Yapılışı:

Barbunyaları ve kalınca kesilmiş pazıları ayrı ayrı haşlayın. Bir tencerede yağı kızdırıp, küçük doğranmış kuru soğanları ekleyin hafif öldürün , salçayı ekleyin karıştırın. Haşlanmış pazı ve barbunyaları  ve tuzuda ilave edin. Beraberce karıştırdıktan sonra 1 su bardağu su ekleyin.Normal tencerede 10 dakika , düdüklüde 5 dakika pişirmek yeterli oluyor.


BON APPETİT...



1 yorum:

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı