12 Kasım 2013 Salı

FIRINDA PAÇANGA BÖREGI





Paçanga böreğini hepimiz biliriz , kızartmasıda pek güzel olur elbette ama kızartmanın ağırlığı ve kokusundan çok hazzetmem. Fırındaki versiyonunu denemek istedim tek farkı sodalı harç hazırlayıp içinde bekletmek oldu. Piştikten sonra 5-10 dk.dinlendirip yiyorsunuz yumuşacık oluyor.Bu yöntemide geçen sabah işyerine kahvaltıya peynirli versiyonunu yapıp getiren canım arkadaşımdan öğrendim :)) Thank you.
Lezzeti aslında küçük yamağım Ergin'den geliyor, çörek otu ve susamları pufidik elleriyle büyük bir özenle böreklerin üzerine gezdirdi aşşkım benim.




FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ

Malzemeler:

  • 2 adet yufka


İçi İçin:

  • Pastırma
  • Kaşar
  • Tulum peyniri


Börekleri Islatmak İçin:

  • 1/2 şişe soda
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kıvama göre biraz su


Üzeri İçin:

  • Susam
  • Çörekotu



Yapılışı:

Her bir yufkayı sigara böreği yapar gibi 8 eşit parça üçgen olacak biçimde kesin.Islama malzemelerini bir kapta beraberce karıştırın. İç için gereken malzemelerde miktar kullanmadım kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Pastırma ve peynirleri küçük doğrayıp beraberce karıştırdım. Her bir üçgen parçanın içine geniş kenarlarına iç harçtan bir miktar koyup sigara böreği sarar gibi sarın.Bir kapta börekleri ıslatmak için hazırladığımız harcın içine batırın. 10-15 saniye içinde tutun, süzdükten sonra çıkartıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine susam ve çörekotu karışımından serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.Afiyet olsun.


BON APPETİT...




4 yorum:

  1. sodada bekletmeyi hiç denememiştim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ediyorum ben de ilk kez denedim piştikten ve dinlenme sürecinden sonra da yumuşacık oluyor, afiyet olsun :)

      Sil
  2. tepsiyi yağlamıyor muyuz?yağlasak ne olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette olur, piştikten sonra tepsiden çıkartması daha kolay olduğu için yağlı kağıdı tercih ediyorum.

      Sil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı