18 Ekim 2014 Cumartesi

LABNELİ KEK







Misafiriniz mi gelecek çok pratik hemen yapmalık bir tarif size, sadece labne peynir elinizin altında olmayabilir, bu durumda ne yapıyoruuuuuz evdeki ufaklığı hemen markete yollayıp bir paket aldırıyoruz. Yumuşacık nemli bir kekiniz oluyor. Şimdiden afiyet olsun sizi yormayan bir tarif olacak, emin olun ;)



LABNELİ KEK



Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
200 gr. labne peynir
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya extract
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un


Yapılışı

Yumurtaları ve toz şekeri karıştırma kabına alın, homojen bir kıvam alana dek çırpın.
Karışımın içine sıvıyağı, labneyi ve limon suyunu ve sıvı vanilya aromasını (vanilya extract) ekleyip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozunu bir kaba beraberce eleyin. İçerisine limon kabuğu rendesini ilave edin.Kuru malzemeleri beraberce karıştırdıktan sonra iki veya üç seferde sıvı karışıma ekleyerek çırpın.
Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 - 50 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra tel ızgarada soğumasını sağlayın. Böylece kekin alt kısmı nemli kalmaz ve ıslak olmaz.



   
BON APPETİT...






0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı