25 Ekim 2014 Cumartesi

LİMONLU VE HAŞHAŞLI KEK




Sahrap Soysal'ı oldum olası çok sevmişimdir. Enerjik hali, canayakınlığı, sürekli tebessüm eden bir yüzü ve harika reçeteleri vardır. Kendisini Hürriyet Gazetesi Kelebek ekinde yazdığı yazılardan ve web sitesinden , eğer çalışmaktan fırsat bulup rastlarsam tv programlarından izlerim. Bugüne kadar verdiği reçetelerde hiç sapma olmadı. Birebir uygularım ve çok iyi sonuçlar alırım. Yine sizlerle paylaşmak üzere o güzel reçetelerinden birini yaptım . Adını okuduğunuzda kek olarak görüyorsunuz ama bir tek fark var şerbetli bir kek bu yani tatlı grubuna girmekte. O kadar güzel ki ekşisevenlerdenseniz eğer tam sizlik. Limon tadını yoğun bir şekilde alıyorsunuz ve haşhaşın verdiği kıtırlık damakta enfes bir lezzet bırakıyor.Hadi sizi tarifle başbaşa bırakayım. Şimdiden afiyet olsun.


LİMONLU VE HAŞHAŞLI KEK 

Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay fincanı tozşeker
200 gr. eritilip ılıtılmış margarin
3 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 çay fincanı un
3 yemek kaşığı haşhaş

Sos İçin
1/2 çay fincanı limon suyu
1/2 çay fincanı su
1/2 çay fincanı tozşeker

Yapılışı
Öncelikle yumurtalar ve tozşeker homojen kıvama gelene dek çırpılır.
Eritilip, ılıtılmış margarin eklenerek tekrar çırpılır. 
Un elenir , içerisine vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve haşhaş eklenir. Sıvı karışıma 2 veya 3 seferde eklenerek karıştırılır. Kek hamuru hazırlanır.
Dilediğiniz kalıbı yağlayın ve kek harcını içine boşaltın.
170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
Kürdanı kekin ortasına batırıp çıkardığınızda kuru çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Diğer tarafta sos için su, limon suyu ve tozşekeri küçük bir sos tenceresine alın. 
Ocakta 1 - 2 dakika kaşıkla karıştırın. Sonra kısık ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Soğuyan sosu soğuk kekin üzerine gezdirin.
Afiyetle dilimleyerek servise sunun.

BON APPETİT...











0 yorum:

Yorum Gönder

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı