ÇİKOLATALI, MUZLU PASTA
Malzemeler:
- 1 adet sade hazır pandispanya
- 200 gr. süt kreması
- 200 gr. bitter ganaj
- 1 adet muz
- Damla çikolata
- Beyaz çikolata ( üstü için )
Yapılışı:
- Süt kremasını tencereye alın ve ocakta kaynama noktasına gelene dek ısıtın.
- Ocaktan aldığınız kremanın içine küçük parçalar halinde kesilmiş bitter ganajı ekleyin, çikolata kremanın içinde eriyene dek karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam aldığında ara ara üzeri kabuk bağlamaması için ılıyana dek karıştırın. 1 saat kadar buzdolabında soğutun.
- Pandispanyayı süt veya neskafe ile ıslatın. Çikolata sosunun yarısını ilk katın üzerine yayın ve üzerine dilimlediğiniz muzları ve damla çikolatalarını yerleştirin ve ikinci katla üzerini kapatın. Çikolata sosunun kalan yarısını üzerine koyup eşit şekilde pastanın üzerine yayın.
- En üstünü rendelenmiş beyaz çikolatalarla süsleyin ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
- Afiyet olsun.
BON APPETİT...
0 yorum:
Yorum Gönder