3 Ekim 2012 Çarşamba

TEPSİ KÖFTESİ VE PİLAV


 MERHABAAAA..........
Dün akşam canım oğlum Ergin'in canı köfte patates çekti, klasik çocuk menüsü :)) ama kızartma yerine fırında tepside yapmayı tercih ettim bana her zaman daha lezzetli gelmiştir.Yanına da pilav yapıverdim güzel bir eşlikçi bence köfte için. Fotoğraflar fırından çıkar çıkmaz çekildi kokusu her an size de gelebilir :)) Afiyetler olsun.


TEPSİ KÖFTESİ

Malzemeler: 
  • 1/2 kg. köftelik dana kıyma
  • 100 gr galeta unu (bayat ekmeğiniz varsa ufalayıp galeta unu yerine kullanabilirsiniz)
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • 2 adet patates
  • 5 - 6 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 su bardağı su 


Yapılışı:
  1. Kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine galeta ununu, yumurtayı, rondoda çekilmiş ya da çok küçük doğranmış soğan ve maydanozu, tuz ve baharatları ( miktarlarını kendi damak zevkinize göre belirleyebilirsiniz) ilave edip yoğurun.
  2. Köfteleri  yuvarlak veya uzun şekilde biçimlendirdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 
  3. Patates , biber ve domatesleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp köftelerin yanına yerleştirin. Ben patatesleri kekik ve az miktar sıvıyağla marine ettikten sonra kullandım.
  4. Salçaları suda eritin kıvamı koyu olursa su ilave edebilirsiniz. Ve tepsideki köfte ve sebzelerin üzerine gezdirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.





PİLAV
Malzemeler:
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1/2 su bardağı arpa şehriye
  • Tereyağ veya margarin 1 yemek kaşığı
  • Az miktar sıvıyağ
  • Tuz
  • 5 su bardağı su

Yapılışı:
  1. Tencereye yağları alın içerisine arpa şehriyelerini ilave edin ve şehriyeler kahverengi olana dek kavurun.
  2. İçerisine iyice yıkanmış pirinçleri ilave edin birkaç dakika beraber kavurun.
  3. En son suyunu ve tuzunu ekleyin karıştırın, suyu kaynadıktan sonra sonra ocağın altını kısın ve üzeri göz göz olup suyunu çekene dek pişirin.






BON APPETİT...


3 yorum:

  1. kılasik çocuk ve büyük menüsü ellerine sağlık : )

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle haklısınız Mine hanım :) çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Pınar Hanım hoşgeldiniz, teşekkürler, elbette gelirim :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı