Merhabalar,
Artık sonbaharın geldiğini kesin ve net hissettik bugün değil mi? Şu anda şakır şakır yağmur yağarken dışarıda, evimin içi miss gibi kek kokuları ile kaplandı. Yine akşamüstü ilham geldi canım oğlum Ergin'imle attık kendimizi mutfağa elimizde ne malzeme varsa hemencecik bir kek yapıverdik şu anda çayımızda demlenmekte. Ben bu postu yazmayı bitirdiğimde mis gibi hindistancevizli ve acıbadem aromalı kek ve yanında mis gibi demlenmiş bir bardak çayla yiyor olacağız, tabi bu arada sizin için hemencecik servise hazırladım ve ilk size sunuyorum sevgili dostlarım... Her anımız hep böyle leziz, sıcacık ve hep beraber geçsin...
HİNDİSTANCEVİZLİ VE ACIBADEM AROMALI KEK
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi
- 3-5 damla acıbadem aroması
- 3 su bardağı un
Kreması:
- 100 gr. toz krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 50 gr. beyaz çikolata (benmari usulü eritilmiş)
- Damla çikolata
Yapılışı:
- Yumurtalar ve toz şeker bir kap içerisinde homojen hale gelene dek çırpılır.
- Sırayla yoğurt ve sıvıyağ konulur tekrar çırpılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya beraberce elenerek malzemeye ilave edilir, çırpılır.
- En son hindistancevizi ve acıbadem aroması eklenerek karıştırılır.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına konulur.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 - 60 dakika pişirilir.
- Fırından çıkardıktan sonra soğuması beklenir.
- Toz krem şanti ve soğuk süt beraberce bir kapta koyu kıvam alana dek çırpılır. Benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata eklenir tekrar çırpılır. İstenen şekilde kekin yanında servis edilir. Arzu edilirse kremanın üzerini damla çikolata ile süsleyebilirsiniz.
BON APPETİT...
Hayırlı akşamlar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Teşekkürler Fuat Bey güzel sözleriniz için.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor hindistan cevizli her şeye bayılırım :)
YanıtlaSilTeşekkürler Damla kek ve kurabiyelere ben de çok yakıştırıyorum, kokusu lezzeti harika :)
YanıtlaSilAz evel denedim, daha fırından çıkmadı ama mutfağı harika kokular sardı. Tadını merak ediyorum, bu keyifli tarif için çok teşekkürler :)
YanıtlaSilTeşekkürler, afiyet olsun.
YanıtlaSil