26 Aralık 2012 Çarşamba

KURU FASULYE



Şu soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak , sıcacık, aynı zamanda besleyici miss gibi kuru fasulye pişirdim. 
Etlisi, kıymalısı, sucuklusu, pastırmalısı v.s. birçok çeşitte pişiriliyor ama ben her zaman sebzelerde olsun , kurubaklagillerde daima sade ve zeytinyağlı olmalarını tercih ederim, eti de kıymayı da kendi başlarına yemek halinde yapılmalarını tercih ederim. Ama yapılıp önüme konulmuşsa da yerim tabi ki ama yapmayı tercih etmem o nedenle sizlere sade gelebilecek bir kuru fasulye tarifi vereceğim. Yanına pilav, cacık, ayran,yoğurt gibi eşlikçiler ilave edebilirsiniz ben bugün yeşil salatayı tercih ettim. Afiyet olsun.... 






KURU FASULYE

Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri yeşil biber
  • 2-3 adet sarmısak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
  1. Akşamdan suya konulmuş kuru fasulyeleri 10 dakika kadar haşlayın.
  2. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup eritin.
  3. Küçük yemeklik doğranmış kuru soğanı, sarmısakları ve biberi yağa ilave edin.1-2 dakika kavurun.
  4. Salçaları ilave edin. Ben daha önceden bir çay bardağı kadar suyun içinde salçaları sulandırıyorum , pişirirken topak topak olmasını önlüyor. 
  5. En son haşlanmış kuru fasulyeleri ekleyerek, tuzunu da ilave ettikten sonra bir kez karıştırıp, üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakın.Düdüklü tencerede kaynadıktan sonra yaklaşık 20 - 30 dakika pişirmek yeterli oldu. Normal tencerede bu süre daha uzuyor. Kontrol edip piştikten sonra ocağın altını kapatın. Suyunu çektikçe isteğe bağlı sıcak su ilave edebilirsiniz pişme esnasında.Ben çok sulu sevmediğim için suyunu biraz çektirdim.


BON APPETİT...






















7 yorum:

  1. ellerine sağlık. kışın vaz geçilmez besini...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, size katılıyorum...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. öğleye bizde de var,kuşbaşı etlisindenn..:)
    ellerine sağlıkk komşum...
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. afiyet olsun, bereketli olsun inşallah :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkürler..:)
    her daim ağız tadı ile dolsun sofralarımız inşallah...
    sevgiler.
    :)

    YanıtlaSil
  6. annem de bugün biraz kuru fasulye yap diyordu yapmalı kışın başımızın tacı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler Mine ablacım senin de gönlüne sağlık :)

    YanıtlaSil

Special design for Sonbahar Tatlar / Blog Tasarımı